תפוז חמוץ-מתוק [רפואה סינית]
- Yafit Moatty-Benaya
- Jun 10, 2024
- 1 min read
Updated: Jul 28
התפוז בעל שילוב טעמים, מצד אחד הוא מתוק, מצד שני חמוץ, מזכיר במשהו את האוכל הסיני בשנות ה80 בארץ, על פי הרפואה הסינית שילוב טעמים זה מעודד יצור נוזלים ואגירתם.
הטעם המתוק יוצר את הלחות והטעם החמוץ המכווץ שומר עליה בתוך הגוף.
ההסבר ברפואה הסינית לשימוש בטעם החמוץ מתוק בחלקים שונים בסין מבוסס על ההשערה שתושבי האזור מזיעים הרבה וזקוקים למזונות חמוצים מתוקים כדי לתחזק ולשמור על הנוזלים בגופם.

הצבע הכתום הוא צבע הממקד את השפעת הפרי במערכת העיכול לפי מודל חמשת האלמנטים, כך שאצל אנשים מסוימים היא תייצר ליחה שתורגש תקועה באזור הפה והגרון.
דרך אגב קליפת התפוז עושה בדיוק את ההפך . היא מניעה ומייבשת בזכות הטעם המר , חריף וארומטי שמפזר את הלחות ויתאים לאנשים עם שגופם מעודד יצור ליחה במערכת העיכול. מוזמנים לשלוח לי שאלות בנושא דיקור סיני או רפואה סינית וכמובן להמשיך לעקוב אחרי #יפית_דיקור #דיקור_סיני #רפואה_סינית




![למען החיים !!! אז מהי בעצם פרוביוטיקה ולמה היא חשובה לגוף שלנו? [ דיקור סיני | רפלקסולוגיה ]](https://static.wixstatic.com/media/da5525_79458aa943b74568ba6dd4e9731d1e8e~mv2.png/v1/fill/w_980,h_980,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/da5525_79458aa943b74568ba6dd4e9731d1e8e~mv2.png)


Comments